2016 ATEŞ – MAYMUN SENESİNDE FENG SHUI ENERJİLERİ

2016 ATEŞ – MAYMUN SENESİNDE FENG SHUI ENERJİLERİ

Klasik Feng Shui uygulamalarında zaman faktörü önemli unsurlardan biridir. İşte bu yüzden, Feng Shui enerjileri, her yeni sene ile beraber, yeni etkileri de beraberinde getirir.

Feng Shui’nin Uçan Yıldızlar metodunda, 9 ayrı trigramı belirleyen, 9 çeşit enerji, 1-9 arası numaralarla ifade edilir. Her uçan yıldızın taşıdığı bir enerjisel anlam vardır. Çalıştığımız ve yaşadığımız her mekan da bu yıldızların etkisi altındadır.

Bu uçan yıldızlardan “kalıcı” dediklerimiz, binamızın yapılıp ilk oturuma başladığı tarihle ilgili olanlardır. Bunlar Luo Pan adını verdiğimiz pusulanın yönleriyle tespit edilir. Evin veya işyerinin enerji tabloları bu metodla çıkarılır.

Bundan sonra her sene yaptığımız çalışmalarda “senelik” adını verdiğimiz yıldızları kullanır; içinde bulunduğumuz sene için etkileşimleri hesaplarız.

Senelik etkileşimlerin mekanlarınızda doğru işlemelerini sağlamak istiyorsanız ilk önce, evinizin enerji haritalarını çıkarttırmanız gerekmektedir. Mekanlarınızdaki “Chi” akışını dengelemek için yapılacak doğru bir Feng Shui uygulaması önceliğiniz olmalıdır. Bu konuda destek almak isterseniz, www.madeinfengshui.com sitesinden bize ulaşabilirsiniz.

“Senelik” uçan yıldızların 2016 Ateş – Maymun senesindeki etkilerini, 04 Şubat 2016 – 03 Şubat 2017 dönemleri arasında alacağız.

Şimdi bu etkilerin neler olacağına bir bakalımJ

GÜNEYDOĞU –  “1” – Su Elementi

Güneydoğu yönüne, bu sene, “1” yıldızı gelmektedir.  Bu yıldız, kariyer ve gelecekteki bereketi temsil eden bir yıldız olduğu için, olumlu etkilerini de beraberinde getirir. Eğer bu yönde bir girişiniz, aktif mekanlarınız varsa, bereketli etkilerinden yararlanacaksınız anlamına gelir. Aynı zamanda akademik hayatta ve iş yaşamında da kazanç, kariyer yükselişleri, yaratıcılık, sınavlarda başarı gibi etkileri de gösterecektir.

Bu bölgelerin, metal ve su elementleri ile desteklenmesi uygundur. Bu elementlerin renklerinde (Metal için beyaz, açık gri bronz, altın…) (Su için siyah, koyu lacivert…)veya temsil ettikleri formlarda (dairesel veya dalgalı) dekoratif öğeler bulundurmak, iyi enerjileri daha da canlandıracaktır.

Ateş ve Ağaç elementlerini temsil eden renk ve formlardan kaçınmak gerekir.

Kullanılabilecek objeler; şelale, uçan at( iş hayatında başarı), ejderha (yeni fırsat), 2016 senesi için hedeflerinizi gösteren bir pano olabilir.

GÜNEYBATI –  “8” – Toprak Elementi

Güneybatı yönüne, bu sene, “8” yıldızı gelmekte… Toprak elementi olan bu yıldızın geldiği alanlar senenin bereketini alacaktır. Aynı zamanda, senenin olumlu sağlık  yıldızı olarak da geçmektedir. Bu bölgeler, para, yatırım, emlak işleri için de iyi alanlardır.

Bu bölgelerin, toprak, ateş ve ağaç elementleri ile desteklenmesi uygundur.

En fazla güçlendirecek element Ateş olduğu için, bu elementin renklerinde  ( kırmızı, canlı turuncu, mor, fuşya, bütün canlı koyu pembeler…); formlarında (üçgen, zikzak, güneş-ay yıldız desenli) objeler kullanmakta yarar vardır. Lambalar, mumlar, fenerler, şömine yine ateş elementini temsil ettiği için kullanılabilir.

Aktif alanlarda su yıldızı “8” i canlandırmak için, yine hareketli objeler ( televizyon, müzik seti, hareketli saat, klima, fan…) seçilerek enerji çoğaltılabilir.

2016 senesinde, olumsuz enerji getiren “Grand Duke” yönü de aynı zamanda Güneybatı’ya gelmektedir. Dolayısıyla, bu yönde tadilat, budama-kazma işlemleri yapmak, bu yöndeki enerjiyi rahatsız edeceğinden dolayı olumsuzluk getirebilir. Bu sene, bu yöne yüzünü dönmeyip, sırtını verip oturmak, senenin enerjisini destek almak anlamına geleceği için olumludur.

DOĞU  –  “9” – Ateş Elementi

Doğu yönüne, bu sene, “9” yıldızı gelmektedir. Bu yıldız, yeni başlangıçlar, mutlu olaylar ve kutlamaları temsil etmektedir. Gelecek planlarının geliştirilmesi, iş geliştirme, satış arttırma gibi etkilerinden yararlanmak için bu yönün kullanılması uygundur.

Geleceğin bereketi anlamına da gelen bu yıldızın yönünü, ilişki arayışında olanlar ve bebek sahibi olmak isteyen çiftler de kullanabilir.

“9” yıldızı Ateş ve Ağaç  ve Su elementleri ile desteklenmelidir.

Ateş elementinin en sık görülen temsilcileri olan kırmızı renkteki objeler (lamba, mum, fener,halı…) bu etkiyi yaratırlar. Aynı zamanda, enerjiyi çoğaltmak için bu bölgenin iyi ışıklandırılması gerekir.  Aktif bir alana denk geliyorsa da, yine hareketli objeler ( televizyon, müzik seti, hareketli saat, klima, fan, su fıskiyesi…) seçilerek enerji çoğaltılabilir.

Yaşanılan mekanın bu bölümünde, canlı bitkiler, ağaç resimleri, ahşap ağırlıklı mobilya ve dekorasyon öğeleri kullanılabilir. Ağaç elementinin renklerinde (mavi ve yeşilin bütün tonları), ve formunda (dikdörtgen) , desenlerinde (dikey çizgili, çiçek desenli)  objeler de güçlü Ağaç elementi özellikleri gösterirler.

BATI – “4” – Ağaç Elementi

Batı yönüne bu sene “4” yıldızı gelmektedir. Bu yıldız üzerinde romantizm,  aşk  ekilerini taşır. Dolayısıyla bekarlar için romans ve evlilik fırsatı doğurur. Aynı zamanda, kişisel gelişim, eğitim, yaratıcılık konularını da destekler….

Bu bölgeye gelen bölümlerde, çiftli objeler, ve çift fotoğrafları kullanılabilir. Bebek sahibi olmak isteyenlerin bu bölgeleri kullanmaları uygundur.

“4” yıldızını güçlendirmek için Su ve Ağaç  elementinden yararlanılabilir.

Su elementinin renklerinde (siyah ve koyu gri), formlarında (enine dalgalı) ve dokularında (ipek, şifon, saten…) obje ve kumaşlar kullanılabilir. Su havuzu, akvaryum, su figürü içeren resimler koyulabilir.

Eğitim alanları güçlendirilmek istenirse de siyah bir kep gibi mezuniyet sembolü, veya pagoda, kristal bir dünya kullanılabilir…

GÜNEY – “6” – Metal Elementi

Otorite ile ilgili veya hukuksal problemler yaratabilecek olan “6” yıldızı bu sene Güney yönüne geliyor.

Aslında daha nötr mizaçlı olan bu yıldızın mekanlarımıza olabilecek etkisini azaltmak için, Su ve Ağaç elementlerinden yararlanmalıyız…

Bu mekanlarda topraklı bitkiler, parlak renkler ve ışıklar, kırmızı renkli objeler kullanılması önerilmez.

Su elementini simgeleyen renklerde (siyah, lacivert, koyu gri), formlarda (enine dalgalı), desenlerde (balık ve su motifli), tekstillerde (ipek, şifon…) dekorasyon öğelerini mekanlarımızda kullanabiliriz. Aynı zamanda kristaller, aynalar, akvaryumlar da bu bölümlerde değerlendirilebilir. Yine şeffaf bir vazo içine 3 bambu dalı, Ağaç ve Su elementine ortak çözüm getireceği için en geleneksel yöntemdir.

2016 itibariyle; Feng Shui’de“3ölümcül güç” (3 shar)adı verilen olumsuz enerji, yaz dönemi boyunca, Güney2-GüneyBatı1- GüneyDoğu 3 yönlerinde…. Dolayısıyla bu yönlerde herhangi bir yeni yapı inşa etmek, evde renovasyon gerçekleştirmek, toprağı rahatsız edici kazma işlemleri gerçekleştirmek, sırtını bu yönlere vererek oturmak uygun değildir.

MERKEZ – “2” – Toprak Elementi

Hastalığı temsil eden “2” yıldızı bu sene evlerimizin ve iş yerlerimizin merkezine geliyor. Bu sene yaşam mekanlarımızın bu bölgelerinde fazla zaman geçirmememiz gerekmektedir.

Bu yıldızın olumsuz etkilerinden kaçınmak için, Metal ve Su elementlerinden yararlanmamız gerekir. Ateş elementini destekleyecek her türlü objeyi de bu bölgeden uzaklaştırmamız uygundur.

En klasik çözüm, 6 adet çin parası asmak, veya metalden yapılmış bir rüzgar çanı kullanmaktır.

Metal elementini destekleyen renklerde ( beyaz, açık gri bronz, altın…) temsil ettikleri formlarda (dairesel) ,materyallerde (demir, paslanmaz çelik, bronz…)dekoratif öğeler bulundurmak, bu bölgeler için tavsiye edilir.

Bu sene için, aktiviteyi arttıran, tv, müzik seti gibi öğeleri bu yönlerin geldiği odalarda kullanmamalıyız.

KUZEYDOĞU – “5” – Toprak Elementi

Kuzeydoğu yönüne bu sene, aksilikleri, maddi-manevi kayıp ve kazaları temsil eden “5” yıldızı gelmekte.

Bu yıldızın olumsuz etkilerini hafifletmek için, yine Metal ve Su elementlerinden yararlanmalıyız.

Metal bir rüzgar çanı asmak veya ağzı açık bir kapta tuzlu su bulundurmak uygundur.

Yine toprak elementinin istenmeyen etkisini azaltacağından dolayı bir önceki çözümdeki gibi; Metal elementini destekleyen renklerde ( beyaz, açık gri bronz, altın…) temsil ettikleri formlarda (dairesel) ,materyallerde (demir, paslanmaz çelik, bronz…)dekoratif öğeler bulundurmak, bu bölgeler için tavsiye edilir.

Bu mekanlara yönlenmiş keskin uçlu mobilya ve objeleri de, istenmeyen ateş elementinin etkisini arttıracağı için kaldırmalıyız.

Aynı zamanda, 2016 senesi itibariyle,  kuzeydoğu yönüne “yıkım pozisyonu” denilen “Grand Duke” yönünün tam tersi olan, olumsuz bir enerji geldiği için bu yöndeki mekanlarda aktiviteyi azaltmak, toprağı ilgilendiren konularda uğraşlar yapmak, duvar yıkmak veya duvarlarda hilti kullanmak, buradaki enerjiyi rahatsız edeceği için önerilmez. Bu sene için yine, sürekli olarak, bu yöne sırtınızı vererek oturmanız tavsiye edilmez.

KUZEY – “7” – Metal Elementi

Kuzey yönüne bu sene skandal ve hırsızlık yıldızı adını verdiğimiz  “7” yıldızı gelmektedir.

Bu yıldızın olumsuz etkilerini hafifletmek için, Su ve Ağaç elementlerinden yararlanmalıyız.

Su ve Ağaç elementinin bir arada kullanıldığı en geleneksel çözüm, şeffaf cam dikdörtgen bir vazoda 3 adet bambuyu mekanımıza yerleştirmektir.

Aynı zamanda yine şeffaf ağzı açık bir şişe içinde, sirke bulundurmak da aynı işe yarayacaktır. Sirke, tadı gereği, Ağaç elementini içerir.

KUZEYBATI – “3” – Ağaç Elementi

Kavga, anlaşmazlık, tartışma, huzursuzluk, hırsızlık konularını tetikleyen “3” yıldızı ise bu sene Kuzeybatı yönündedir.

Ağaç Elementi olan bu yıldızın olumsuz etkilerinden korunmak için, Ateş ve Toprak elementlerinden yararlanmalıyız. Su ve Metal elementini destekleyen öğeleri ise bu mekanlarımızdan çıkarmalıyız…

Ateş elementini simgeleyen renklerde ( kırmızı, canlı turuncu, mor, fuşya, bütün canlı koyu pembeler…); formlarında (üçgen, zikzak, güneş-ay yıldız desenli) objeler kullanmakta yarar vardır. Lambalar, mumlar, fenerler, şömine, halı, örtü, yastık,  yine ateş elementini temsil ettiği için kullanılabilir…

Toprak elementleri olarak ise, taş, kum, porselen gibi malzemeler kullanabilir; mekanınıza, kahve, bej, sarı, hardal, kehribar, yanık turuncu pişmiş toprak gibi renklerde, dekoratif öğeler ekleyebilirsiniz. Kare ve ekose şekiller de yine toprak elementini barındırır.

2016 senesi için de;

Zihnimizdeki chi akışı için meditasyon,

Bedenimizdeki chi akışı için yoga, tai chi, chi gong… yapmaya devam edelim…

Ve tabii ki Mekanlarımızdaki “chi” akışından ise Feng Shui ile yararlanalım….

Herkesin yaşadığı mekanların  sağlık, bolluk ve neşe ile dolduğu bir yıl olması dileğiyle…

 



X