2019 FENG SHUİ ENERJİLERİ

2019 FENG SHUİ ENERJİLERİ

2019 YİN TOPRAK DOMUZ SENESİNDE FENG SHUİ ENERJİLERİ

Klasik Feng Shui uygulamalarında zaman faktörü önemli unsurlardan biridir. İşte bu yüzden, Feng Shui enerjileri, her yeni sene ile beraber, yeni etkileri de beraberinde getirir.

Feng Shui’nin Uçan Yıldızlar metodunda, 9 ayrı trigramı belirleyen, 9 çeşit enerji, 1-9 arası numaralarla ifade edilir. Her uçan yıldızın taşıdığı bir enerjisel anlam vardır. Çalıştığımız ve yaşadığımız her mekân da bu yıldızların etkisi altındadır.
Bu uçan yıldızlardan “kalıcı” dediklerimiz, binamızın yapılıp ilk oturuma başladığı tarihle ilgili olanlardır. Bunlar Luo Pan adını verdiğimiz pusulanın yönleriyle tespit edilir. Evin veya iş yerinin enerji tabloları bu metotla çıkarılır.

Bundan sonra her sene yaptığımız çalışmalarda “senelik” adını verdiğimiz yıldızları kullanır; içinde bulunduğumuz sene için etkileşimleri hesaplarız.

Senelik etkileşimlerin mekânlarınızda doğru işlemelerini sağlamak istiyorsanız ilk önce, evinizin enerji haritalarını çıkarttırmanız gerekmektedir. Mekânlarınızdaki “Chi” akışını dengelemek için yapılacak doğru bir Feng Shui uygulaması önceliğiniz olmalıdır.

Bu konuda destek almak isterseniz, www.madeinfengshui.com sitesinden bize ulaşabilirsiniz…

“Senelik” uçan yıldızların 2019 Yin Toprak-Domuz senesindeki etkilerini, 04 Şubat 2019 – 04 Şubat 2020 dönemleri arasında alacağız.

Şimdi bu etkilerin neler olacağına bir bakalım…

 

MERKEZ –  “8” – Toprak Elementi

2019 senesinin en önemli bereket enerjisi Merkez’de. Mekânların tam Merkez’ine gelen alanlar senenin bereket enerjisini alacak demektir.  Eğer salon veya giriş holü gibi aktif kullanılan bir mekânınız Merkez’de ise  bereket enerjisi daha da canlı olacaktır. Bu enerjiyi daha da aktif hale getirmek için Ateş elementi renklerinde

( kırmızı, canlı turuncu, mor, fuşya, bütün canlı koyu pembeler…) objeler kullanmak iyi olabilir. Kırmızı fenerler asabilirsiniz, mumlar kullanabilirsiniz. Bereket objelerini bu alanda değerlendirebilirsiniz. Şömine ateşi, hareketli saat ya da aksesuarlar enerjiyi durağan tutmayıp harekete geçiren objelerdir. Ama eğer yatak odanız Merkez’de  ise hareketli objelerden kaçının.

KUZEYBATI-  “9” – Ateş Elementi

Bir başka bereket enerjisi yıldızımız da Kuzeybatı’da. Geleceğin bereketi de diyebileceğimiz bu yıldız; yeni başlangıçlar, mutlu olaylar ve kutlamaları temsil etmektedir. Gelecek planlarının geliştirilmesi, iş geliştirme, satış arttırma gibi etkilerinden yararlanmak için bu yönün kullanılması uygundur. İlişki arayışında olanlar ve bebek sahibi olmak isteyen çiftler için bu yön de uygundur. Bereket enerjisini gene ateş elementi ile destekleyebilir, etkisini arttırabiliriz. Giriş kapımızı kırmızı ağırlık bir dekorasyonla süsleyebiliriz, eğer salonumuza denk geliyorsa mum ateşinden veya varsa şömine ateşinden yararlanabiliriz.

Olumsuz etkileri olabilecek “Grand Duke” dediğimiz enerji 2019 yılında  Kuzeybatı’da. Dolayısıyla, Kuzeybatı’da tadilat, budama-kazma işlemleri yapmak, bu yöndeki enerjiyi rahatsız edeceğinden dolayı olumsuzluk getirebilir. Bu sene, bu yöne yüzünü dönmeyip, sırtını verip oturmak gerekir. Yüzünü dönüp oturmak ona karşı kafa tuttuğunuz anlamına gelebilir.

KUZEY- “4” – Ağaç Elementi

Romantizm ve    aşk  etkilerini taşıyan, çiftler arasında uyumu destekleyen yıldız 2019 senesinde Kuzey ’de.  Bu alanı doğru şekilde değerlendirmek bekârlar için romans ve evlilik fırsatı doğurur, bebek sahibi olmak isteyenler de Kuzey yönünü canlı tutmalılar. Bu bölgeye gelen bölümlerde, çiftli objeler ve çift fotoğrafları kullanılabilir, aşkı ve romantizmi çağrıştıran objeler bu duyguları hep canlı tutacaktır. Renk olarak lacivert, siyah, mavi, yeşil tercih edilmeli.  Aktif bir alana rastlıyorsa hareketli su objeleri kullanılabilir, akvaryum, ev tipi şelale gibi. Yatak odasına geliyorsa hareketli objeleri tavsiye etmiyoruz. Kristal, cam aksesuarlar daha uygun olur.

BATI- “1” – Su Elementi

Akademik çalışma yapanlar, kariyerinde yükselmeyi hedefleyenler, yarışmalara katılanlar, sınavlara hazırlananlar için başarı şansı getirecek olan yıldız bu sene mekânlarımızın Batı’sında. Evimizin, iş yerimizin Batı’sı eğer aktif olarak kullandığımız bir alan ise bu enerjiyi yoğun bir şekilde hissedeceğiz. Aktif alanları daha da canlandırmak için metal objelerden, hareketli su objelerinden yararlanabiliriz. Kristaller güçlü bir su etkisi yaratacakları ve olumlu enerjiyi daha da arttıracakları için çok uygundur. Kullanılabilecek renkler, beyaz, gri, siyah, lacivert olmalıdır.

GÜNEYDOĞU- “7” – Metal Elementi

Skandalları, suiistimalleri ve güvenilmeyen ilişkileri temsil eden yıldız Güneydoğu’da. Bu olumsuz etkiden korunmanın en etkili yöntemlerinden biri şeffaf bir vazo içinde 3 adet bambu dur. Hem su hem de ağaç elementini içinde barındırıyor. Veya bu alanda ahşap objelere ağırlık verilebilirsiniz. Ağaç elementi etkisini arttırmak için bitkilerinizi bu alanda değerlendirebilirsiniz.

DOĞU- “6 “ – Metal Elementi

Otorite ile ilgili sorunlar veya hukuksal problemler yaratabilecek olan yıldız bu sene Doğu yönüne geliyor. Aslında daha nötr mizaçlı olan bu yıldızın mekanlarımıza olabilecek olumsuz etkisini azaltmak için su ve ağaç objeleri kullanmalıyız. 3 bambu dalı iyi bir çözümdür. Kullanılabilecek renkler, siyah, lacivert, mavi ve yeşil olmalıdır. Güneydoğu yönü ile aynı çözümler kullanılabilir. Bitkilerinizi bu alanda da değerlendirebilirsiniz.

KUZEYDOĞU- “2” – Toprak Elementi

Ev ve iş yerlerimizin Kuzeydoğu yönüne etki eden yıldız sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yıldızın olumsuz etkisinden korunmak için metal ve su ağırlıklı dekorasyona ağırlık vermemiz gerekiyor. Beyaz, gri, siyah tercih edeceğimiz renkler olmalı. En klasik çözüm 6 adet Çin parası asmak veya metal bir rüzgar çanı kullanmak olabilir. Ateşi temsil eden her şeyi bu alandan uzaklaştırmalıyız.

GÜNEYBATI- “5 “ – Toprak Elementi

Bu sene kazalara, aksiliklere maddi ve manevi kayıplara sebep olabilecek yıldız Güneybatı’da. Bu enerji için mutlaka bir çözüm üretmeliyiz.  Olumsuz etkilerini hafifletmek için evinizin Güneybatı’sına metal bir rüzgar çanı asmak iyi olacaktır. Metalik aksesuarlar da kullanabilirsiniz. Metal renklerini temsil eden gri ve beyazlardan yararlanabilirsiniz.

GÜNEY- “3 “ – Ağaç Elementi

Kavga ve hırsızlıkları tetikleyen yıldız, bu sene Güney’de.  Korunmak için ateş renklerine ve objelerine başvurmalıyız. Bu yönün yaşadığınız, çalıştığınız mekânın hangi alanına geldiğine bağlı olarak kullanılacak objeleri şekillendirebilirsiniz. Kırmızı bir halı, lamba, obje olabilir. Yatak odası ise kırmızı bir örtü olabilir, çalışma odasında kırmızı dosyalar olabilir. Ateş renklerinde seramik objeler de bu alanlar için uygundur.

 

 

 



X