2022 FENG SHUİ ENERJİLERİ

2022 FENG SHUİ ENERJİLERİ

2022 FENG SHUİ ENERJİLERİ

Klasik Feng Shui uygulamalarında zaman faktörü önemli unsurlardan biridir. İşte bu yüzden, Feng Shui enerjileri, her yeni sene ile beraber, yeni etkileri de beraberinde getirir.

Feng Shui’nin Uçan Yıldızlar metodunda, 9 ayrı trigramı belirleyen, 9 çeşit enerji, 1-9 arası numaralarla ifade edilir. Her uçan yıldızın taşıdığı enerjisel bir anlam vardır. Çalıştığımız ve yaşadığımız her mekan  bu yıldızların etkisi altındadır.

Bu uçan yıldızlardan “kalıcı” dediklerimiz, binamızın yapılıp ilk oturuma başladığı tarihle ilgili olanlardır. Bunlar Luo Pan adını verdiğimiz pusulanın yönleriyle tespit edilir. Evin veya iş yerinin enerji tabloları bu metotla çıkarılır.

Bundan sonra her sene yaptığımız çalışmalarda “senelik” adını verdiğimiz yıldızları kullanır; içinde bulunduğumuz sene için etkileşimleri hesaplarız.

“Senelik” uçan yıldızların 2022 Kaplan  senesindeki etkilerini, 04 Şubat 2022 – 04 Şubat 2023 tarihleri  arasında alacağız.

Şimdi bu etkilerin neler olacağına bir bakalım… 

 

KUZEYDOĞU –  “8”-  Toprak Elementi

2022 senesinin en önemli Bereket enerjisi Kuzeydoğu’da, bu yöndeki alanlar sene boyunca  Bereket enerjisini alacaktır. Eğer evinizin girişi veya salon gibi aktif kullanılan bir mekânınız Kuzeydoğu’da ise bu Bereket enerjisi daha da canlı olacaktır. Bu enerjiyi daha da aktif hale getirmek için Ateş elementi renklerinde ( kırmızı, turuncu, mor, fuşya…) objeler kullanmak iyi olacaktır. Kırmızı fenerler asabilir, mumlar kullanabilir, bereket objelerini bu alanda değerlendirebilirsiniz. Eğer mekânınızın Kuzeydoğu’su  aktif bir alana geliyorsa bu bölgeyi daha da canlandırmak için hareketi objeler kullanın. Lava lambası, şömine ateşi, hareketli saat ya da aksesuarlar enerjiyi durağan tutmayıp harekete geçiren objelerdir.Ama eğer yatak odanız Kuzeydoğu yönünde ise hareketli objelerden kaçının, renk ve dokularla Ateş elementini desteklemeye  çalışın.

Ancak bu sene mekanlarımızın  Kuzeydoğu yönünde dikkat etmemiz gereken başka bir  enerji de var. Grand Dük diye adlandırılan, senenin hakim enerjisi de bu yönde.Mekanlarınızın Kuzeydoğu’sunda mümkün olduğu kadar toprağı rahatsız edecek işler yapmayın, bu yönde tadilat yapmak, duvar kırmak, doğru olmayacaktır. Yüzünüz Kuzeydoğu’ya doğru oturmaktan kaçınmalısınız. Yüzünü dönüp oturmak ona karşı kafa tuttuğunuz anlamına gelebilir. Ancak sırtınızı verirseniz senenin enerjisini de arkanıza destek almış olursunuz.Bu alanda huzur ortamı yaratmayı ve bereket enerjisinin keyfini çıkarmayı öneriyoruz.

GÜNEY –   “9” – Ateş Elementi

Bir başka Bereket enerjisi yıldızı da Güney’de . Geleceğin bereketi de diyebileceğimiz bu yıldız yeni başlangıçlar, mutlu olaylar ve kutlamaları temsil etmektedir. Gelecek planlarının geliştirilmesi, iş geliştirme, satış arttırma gibi etkilerinden yararlanmak için bu yönü aktif kullanmak iyi olacaktır. İlişki arayışında olanlar ve bebek sahibi olmak isteyen çiftler için bu yön de uygundur. Bereket enerjisini gene ateş elementi ile destekleyebilir, etkisini arttırabiliriz. Giriş kapımızı kırmızı ağırlık bir dekorasyonla süsleyebiliriz, eğer salonumuza denk geliyorsa mum ateşinden veya varsa şömine ateşinden yararlanabiliriz. 

GÜNEYDOĞU – “4” – Ağaç Elementi

Romantizm ve aşk etkilerini taşıyan, çiftler arasında uyumu destekleyen yıldız 2022 senesinde Güneydoğu’da. Bu alanı doğru şekilde değerlendirmek bekârlar için romans ve evlilik fırsatı doğurur, bebek sahibi olmak isteyenler de Güneydoğu yönünü canlı tutmalılar. Bu bölgeye gelen bölümlerde, çiftli objeler ve çift fotoğrafları kullanılabilir, aşkı ve romantizmi çağrıştıran objeler bu duyguları hep canlı tutacaktır. Renk olarak lacivert, siyah, mavi , yeşil tercih edilmeli. Eğer yatak odası değil de aktif bir alana rastlıyorsa hareketli su objeleri kullanılabilir, akvaryum, ev tipi şelale gibi. Yatak odasına geliyorsa hareketli objeleri tavsiye etmiyoruz. Kristal , cam aksesuarlar daha uygun olur.

KUZEY – “1” – Su Elementi

Akademik çalışma yapanlar, kariyerinde yükselmeyi hedefleyenler, yarışmalara katılanlar, sınavlara hazırlananlar için başarı şansı getirecek olan yıldız bu sene mekânlarımızın Kuzey’inde. Evimizin, iş yerimizin Kuzey’i eğer aktif olarak kullandığımız bir alan ise bu enerjiyi yoğun bir şekilde hissedeceğiz. Yaşadığımız veya çalıştığımız mekanın Kuzey’i  bir tuvalet ya da merdiven boşluğuna geliyorsa enerji aktif hale gelemiyor. Aktif alanları daha da canlandırmak için metal objelerden, hareketli su objelerinden yararlanabiliriz. Kristaller güçlü bir su etkisi yaratacakları ve olumlu enerjiyi daha da arttıracakları için çok uygundurlar. At sembolü iş hayatında başarıyı sembolize eder, ejderha yeni fırsatları temsil ettiği için bu alanlar için uygun olabilir. Kullanılabilecek renkler, beyaz, gri, siyah, lacivert olmalıdır.

“Üç Ölümcül “ diye nitelendirdiğimiz enerji de  bu sene Kuzey’de. Mekanlarınızın bu yönünde de  mümkün olduğunca tadilat işlerinden kaçının ve yüzünüzü Kuzey’e dönerek oturmayın. Yüzünü dönüp oturmak ona karşı kafa tuttuğunuz anlamına gelebilir.

KUZEYBATI – “6 “ – Metal Elementi

Otorite ile ilgili sorunlar veya hukuksal problemler yaratabilecek olan yıldız bu sene Kuzeybatı’ya geliyor.Aslında daha nötr mizaçlı olan bu yıldızın mekanlarımıza olabilecek olumsuz etkisini azaltmak için su ve ağaç objeleri kullanmalıyız. 3 bambu dalı iyi bir çözümdür. Veya bu alanda ahşap objelere ağırlık verilebilir. Kullanılabilecek renkler, siyah, lacivert, mavi ve yeşil olmalıdır.

GÜNEYBATI – “2” – Toprak Elementi

Ev ve işyerlerimizin Güneybatı yönüne etki eden enerji sağlık sorunlarına yol açıyor. Bu alanda fazla vakit geçirmemenizi tavsiye ediyoruz. Bu yıldızın olumsuz etkisinden korunmak için metal ve su ağırlıklı dekorasyona ağırlık vermemiz gerekiyor. Ateşi temsil eden her şeyi bu alandan uzaklaştırmalıyız. En klasik çözüm 6 adet çin parası asmak veya metal bir rüzgâr çanı kullanmak olabilir. Beyaz, gri , siyah tercih edeceğimiz renkler olmalı.

Güneybatı için bir başka olumsuz etki de  , Grand Dük dediğimiz senenin hakim enerjisine karşı gelen yöndeki  olmasından geliyor. O yüzden bu yönde de  mümkün olduğunca tadilat , tamirat işleri yapmayın. Sakin ortamlar yaratmaya çalışın. Sırtınızı Güneybatı’ya, yüzünüzü Kuzeydoğu’ya vererek oturmayın. 

MERKEZ – “5 “ – Toprak Elementi

Maddi ve manevi kayıplara sebep olabilecek bu enerji için mutlaka bir çözüm üretmeliyiz. Olumsuz etkisinden korunmak için metal rüzgar çanı, metalik aksesuarlar kullanmalıyız. Ateş elementini temsil eden her şeyi bu alandan  uzaklaştırmalıyız. Uygun bir alan var ise şeffaf bir bardak içine arada sırada yenilemek şartıyla kaya tuzu ilave edilmiş su  bulundurabilirsiniz.

Eğer Yatak odanız veya Oturma alanınız Merkez’de ise yapacağınız ufak değişikliklerle  mekanın enerjisini lehinize çevirebilirsiniz.Bu sene yatak örtünüzde , nevresim takımınızda bir değişiklik yapabilirsiniz, veya gri, siyah veya lacivert renkli yastıklarla oturma alanınıza bambaşka bir hava katabilirsiniz. 

Bu yönde  mümkün olduğunca tadilat , tamirat işleri yapmayın.Sakin ve huzurlu bir ortam yaratmaya çalışın. 

BATI- “7” – Metal Elementi

Hırsızlıkları, suiistimalleri ve güvenilmeyen ilişkileri yaşamınıza çekebilecek yıldız 2021  senesinde Kuzeybatı’da. Bu olumsuz etkiden korunmanın en etkili yöntemlerinden biri şeffaf bir vazo içinde 3 adet bambu olabilir. Veya bu alanda ahşap objelere ağırlık verilebilir. Yine şeffaf ağzı açık bir şişe içinde, sirke bulundurmak da aynı işe yarayacaktır. Sirke, tadı gereği, Ağaç elementini içerir.

DOĞU – “3 “ – Ağaç Elementi 

Kavga, anlaşmazlık, tartışma, huzursuzluk yaratan enerjiden korunmak için ateş renklerine ve objelerine başvurmalıyız. Bu yönün yaşadığınız , çalıştığınız mekanın hangi alanına geldiğine bağlı olarak kullanılacak objeleri şekillendirebilirsiniz. Kırmızı bir halı, lamba, obje olabilir. Yatak odası ise kırmızı bir örtü olabilir, çalışma odasında kırmızı dosyalar olabilir.Ateş renklerinde seramik objeler de bu alanlar için uygundur.

Senelik etkileşimlerin mekanlarınızda doğru işlemelerini sağlamak istiyorsanız ilk önce, evinizin enerji haritalarını çıkarttırmanız gerekmektedir. Mekanlarınızdaki “Chi” akışını dengelemek için yapılacak doğru bir Feng Shui uygulaması önceliğiniz olmalıdır. Bu konuda destek almak isterseniz, www.madeinfengshui.com sitesinden bize ulaşabilirsiniz.



X