2022 SENESİNİN BURCU KAPLAN

2022 SENESİNİN BURCU KAPLAN

SENENİN BURCU KAPLAN

Çin takvimi 5 element sistemine dayanır ve her yeni gelen sene iki element ile belirlenir. Bu elementler sene geneli hakkında hem makro ölçekte hem de mikro ölçekte  birçok fikir verir. Bu senenin elementleri Yang Su-Yang Ağaç (Kaplan) elementleri. Elementlerin karakterlerine bakarak sene geneli hakkında bakalım neler söyleyebiliriz. 

Yang su, güçlü, enerjik, hedef odaklı ve çağlayan gibi akan güçlü bir sudur. Aynı bir okyanusa da benzer. Kimi zaman sakin, kimi zaman ise sert fırtınalarda vahşi ve ürkütücü olabilir. Değişim dolu ve güçlü yapıdadır. Önünü kesmek zordur; o bir yolunu bulur ve akmaya devam eder. Su elementi aynı zamanda zeka ve bilgi elementidir. İçinde yaşamın bilgisini taşır. O yüzden Yang Su insanları da oldukça enerjik, yerinde duramayan, meraklı, zeki, yaşamı araştıran, olaylara geniş perspektiften bakabilen, yaratıcı insanlardır. 

Senenin özellikle ilk döneminin ruhunu taşıyan bu yang su, demekki güçlü değişimleri, yenilikçi bakışları, araştırma ve keşif yolculuklarını, sanatta ve kültürde yaratıcı performansları da beraberinde getirecek gibi gözüküyor. Su elementi bize hedef odaklı , girişimci bir ruh ile, cesurca fikirlerimizi çoğaltmayı ve kararlılığın önemli olduğunu söylüyor.  Su elementi iletişim ile ilgili olduğu için ve film, müzik, resim gibi insanlarla  iletişim kuran her sanat dalına etkisi dokunacaktır.

Kaplan burcu ise ilkbaharın temsilcisi olan Ağaç elementidir. Doğanın döngüsündeki gibi, tomurcuklanmanın, filizlenmenin dönemidir. O yüzden gelişimi, büyümeyi, yenilenmeyi temsil eder.  Aynı ilkbaharın ruhlarımızı umutla doldurması, kalbimizi kelebeklendirmesi gibi, umut dolu günlerin de habercisidir. Geçtiğimiz seneler Su elementinin özelliklerini taşıyordu. Karanlık, mistik, öngörülemez ve korku doluydu. Ancak Kaplan ile başlayan ve içinde Ateşin de ufak da olsa kırıntılarını taşıyan bu sene ile beraber daha umut dolu, olumlu, yıllar gelmeye başlıyor.  Kaplan elementi bizi umutlu olmak, gelecek için plan yapmak ve dönüşüme açık olmak için destekliyor olacaktır. 

Bir yanda Yang Su gibi güçlü, enerjik ve önü kesilemez bir enerji diğer tarafta cesur, atılımcı bir Kaplan elementinin birleşimi her ne kadar zorlu ortamlar hazırlasa da, suyun ağacı besleyen yapısı sayesinde ortak noktaların bulunacağı, ani patlayan anlaşmazlıkların kısa süreli olacağı, senenin daha barışçıl ortamda devam edeceğini söylemek mümkün.

Kaplanın bu seneki özelliklerinden biri de “Seyahat Yıldızı” dediğimiz bir enerjiyi taşıyor olması. Bu enerji yer değiştirmeyi, seyahat etmeyi tetikleyen bir özellik te olması anlamındadır. Pandeminin özellikle senenin 2. Yarısından itibaren daha gerilemeye başlaması ile beraber o çok özlediğimiz seyahatlere kavuşacağız anlamında. Bu da tabii turizm ve ulaşım sektörlerine de bir ivme getireceğinin de bir işareti sayılır. Seyahat enerjisi taşıyan Kaplan, Su elementinin yaratıcı meraklı ve keşif yönüyle birleşince tabii yeni gezegenlere, yeni ufuklara yolculuklara atılan adımlara da destek olacaktır.

Kaplan senesi aynı zamanda “Akademik Yıldız” dediğimiz bir etkiyi de beraberinde getiriyor. Akademik Yıldız, zeka, eğitim, bilgi, araştırma, keşif konularında desteğini veren bir yıldızdır. Sene genelinde kültür, sanat, performans, yaratıcılık konularındaki gelişmeler hayatlarımıza yeni renkler, tadlar, yeni bakış açıları getirip, bizi zenginleştirecektir. Kişisel olarak ise bir süredir yapmak, bitirmek istediğimiz konularda bize destek verecektir.

Ekonomi Para; 

Ateş seneleri insanlara güven verir. Eğlence, gezme faaliyetleri daha çok olur. İnsanlar daha çok dışarı çıkar ve harcama yaparlar. Borsa da artışta olur. Henüz Ağaç elementindeyiz ama Ateşin tohumlarını da hissediyoruz. O korku dolu, güvensiz ekonomik ortam yaratan Su seneleri geride kaldı ve yerini yavaşta olsa güven ortamı almaya başlayacak. Kaplan senesinin o umutlu yaklaşımı da devrede olacaktır. Gerçekten Ateş elementinin o pozitif etkisini ise 2025’ten itibaren hissetmeye başlayacağız. Şimdi o güne kadar bu senenin sektörlere etkisine bakalım. 

2022 senesininin Ağaç elementi, Metal sektörler için para anlamındadır. Dolayısıyla, 2022 Kaplan senesinde para kazanacak öncelikli sektörleri arasında Metal endüstrilerini (bankacılık, mühendislik, bilgisayar, araba, makine, kuyumculuk, estetik, vbg.) sayabiliriz. 

Senenin diğer elementi olan Su elementi ise, Toprak endüstrileri için para demektir. Toprak endüstrilerine ait sektörler (tarım, konut, inşaat, emlak, ileri teknoloji, maden, sigorta, bilgisayar software, danışmanlık, kişisel gelişim vbg.) verimli bir sene geçireceklerdir. 

Su endüstrileri  ise (ulaşım, telekomünikasyon, gemicilik, lojistik, taşımacılık, seyahat, spa..) aktif bir sene geçireceklerdir. Ama gerçek anlamda parayı daha ileriki senelerde bulabilirler.

Ağaç endüstrileri güçlü bir rekabet altında olacaktır. Ağaç elementi sektörleri( tekstil, kâğıt, çevre, moda, yayın, medya, eğitim, dekorasyon, mobilya, ormancılık, vbg.) 

Ateş elementine ait sektörlerde ise karlılık oranları düşük olacaktır. Ateş endüstrileri arasında (finans, enerji, eğlence, restoran, pazarlama, Pr, reklamcılık, moda, hukuk, kimya, vbg.) sektörleri sayabiliriz.

Toplumsal Olaylar; 

Her elemente karşılık gelen duygu durumları da bulunmaktadır. Senenin burcu olan Kaplan ise bir Ağaç elementidir ve karşılık geldiği duygu öfkedir.  Bir tohumun yeşerip, toprak altından çıkması, yeni filizlerin patlaması gibi düşünebiliriz. Tabii yeniye geçmek, gelişmek hiçbir zaman çok da kolay değil, sancılı zamanları da olacaktır. Bu aynı ağacın büyümesi için ihtiyaç duyduğu sabrı göstermemiz gerektiğinin de işaretidir. 

Toplumlar için de aynı şeyler geçerli, yeni adımlar, büyümek, gelişmek, bu sırada yaşanan fikir ayrılıkları, haksız rekabetler, politik dengelerdeki istikrarsızlıkların öfkeyi de tetiklemesi mümkün.  Bu duruma bir de Yang Su özelliğinin o durdurulamaz, güçlü ifade şekli de eklenince, toplumsal taleplerin zorlayıcı ve saldırgan yönleri ile karşılaşmak mümkün.  

Ancak Ağaç elementi hayatlarımıza vizyon getiren, farklı bakış açıları kazandıran, bir hedefe ulaşmak için güç veren bir element. İstikrar için sabırla ve barışçıl yollarla ve vizyon sahibi düşüncelerle atılacak her adım toplumların sorunlarına çözüm olacaktır.

Sağlık; 

Varlığımızın her bir parçası, fiziksel, duygusal ve zihinsel işlevlerimiz de dahil olmak üzere, bir çok bakımdan Beş Elementin iç işleyişi tarafından idare edilir ve etkilenir. Çin tıbbında, bu senenin temsilcisi olan ağaç elementi vücudumuzda karaciğer ve safra kesesine karşılık gelir.  Bu iki organ hareket ve etkinlik için gerekli olan kas sistemi, tendon ve bağlarla da ilişkilidir. Dolayısıyla esneklik ve hareket etme ihtiyacını da gündeme getirir. Sene içindeki ağaç elementinin enerjisi bizi esnek olmak adına hayatımıza sokacağımız düzenli egzersizler için teşvik edecektir. 

Su elementinin ise bağışıklık sistemlerimiz üzerindeki etkisi senenin özellikle ilk yarısı devam edecektir. Ancak bilgiyi, keşifleri de destekleyen senenin etkisi ile sağlık sektöründeki gelişmeler sayesinde pandeminin artık hayatlarımıza korku dolu etkisi zayıflayacaktır.  Su elementi evet bu sene zayıf ancak yine de su elementine karşılık gelen böbrek ve mesane ile ilgili sağlık problemleri olanlar bu konuda biraz daha dikkatli olabilirler.

Senenin temsilcileri olan su elementi toprak elementini bulandırırken, ağaç elementi ise kökleri ile sıkıca tutabilir ve toprak elementini temsil eden mide ve sindirim sistemimiz üzerinde dengesizlikler yapabilir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak gerekmektedir.

Çevre ve Doğa olayları;

Sene geneline hakim olan elementler ve birbirleri ile olan ilişkileri aynı zamanda o sene daha yoğunlukla oluşabilecek doğa olayları ile de bilgi verir.

Yang Su elementi tahmin edileceği üzere, güçlü bir suya karşılık geldiği için, sel, aşırı yağışları tetikleyebilir. Çevre konularına karşılık gelen element ise Ağaç elementidir. Kaplanın temsilcisi olan Ağaç elementi daha önce söylediğimiz gibi Ateşin habercisi ve destekleyicisi bir element olduğundan maalesef yangınları, volkanik patlamaları ve ateş ile ilgili felaketleri gündeme taşıyabilir.  Ağaç elementi hava durumu olarak ise rüzgarları temsil ettiği için fırtınalar, tayfunlar yine yaşanabilecek doğal olaylar arasında sayılabilir. 

Özetle;

Senenin elementlerinin global ölçüde etkileri olduğu gibi kişisel doğum haritalarımıza da etkileri vardır. Bu konuda bilgiye sahip olduğumuzda önümüze çıkacak potansiyel zorlukları, fırsatları veya sembolik yıldızların üzerimizdeki olumlu etkilerini bildiğimizde sene içinde daha güvenli ve bilinçli hareket edebilir, zorlukları fırsatlara, yeni başlangıçlara dönüştürebiliriz. Kaplan senesinin kendi doğum haritalarınına etkilerini merak edenler  aşağıdaki linkten ulaşabilirler.

https://madeinfengshui.com/2022-kaplan-senesinde-4-sutunumuz/

Evet karanlık seneler geride kalmaya başladı. Kaplan yılı içinde gelişmeyi, büyümeyi, umudu taşıyan bir sene olarak yerini alacak. Yeniden doğuşa yeni başlangıçlara kucak açan bir sene de diyebiliriz. Her yeni oluşumun getirdiği sancılı süreçleri de beraberinde getirecektir. Bizler ise esnek, dönüşüme uyumlu, sabırlı ve vizyon sahibi olabildiğimiz sürece, su gibi akışta kaldığımızda, yaratıcı tarafımıza güvendiğimizde sene içinde güvenle ilerleyebiliriz.

Hepimiz için, umut dolu, sağlıklı, yaratıcı bir sene olması dileğiyle… 



X